Sterker in 1 seconde

Je hebt vast wel eens van die momenten dat je je niet op je best voelt. Misschien heb je ‘s nachts minder goed geslapen en is je lontje korter. Of je reageert sterk op wat er in je omgeving speelt. Als je heel gevoelig bent, kun je je bijvoorbeeld ook labieler voelen als het volle maan is. Hoe fijn zou het zijn als je een instant krachtverbeteraar zou kennen? Iets waardoor je je meteen sterker voelt – van binnen en van buiten. Heerlijk toch? En… Het kan!

Hiervoor richten we onze westerse blik op het Oosten. In de oosterse vechtsport passen de atleten namelijk een oefening toe waardoor ze direct sterker worden. Hartstikke handig natuurlijk als je een vechtsporter bent en wedstrijden wil winnen, maar deze truc kun jij ook toepassen voor meer innerlijke én fysieke kracht. Ik ga je uitleggen hoe het werkt.

Volgens de Chinese gezondheidsleer lopen door ons lichaam allemaal energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Je kent dit misschien wel van de acupunctuur of acupressuur. Er zijn twee meridianen die elk een soort halve cirkel vormen in je lichaam. Dit zijn de meridianen van het gouverneursvat en het conceptievat, maar deze namen mag je gerust weer vergeten hoor. De ene meridiaan loopt van een punt tussen je bovenlip en je neus over je hoofd naar je rug en via je rug naar de achterkant van de sluitspier in je bekkenbodem. De andere meridiaan loopt van de voorkant van je kin via je hals over je borst en buik naar de voorkant van de sluitspier in je bekkenbodem. Dus eigenlijk twee halve cirkels met de uiteinden dicht bij elkaar. Als je beide meridianen met elkaar verbindt, ontstaat er één hele cirkel. Die verbinding zorgt ervoor dat de chi (energie) rond kan stromen en dit geeft je direct extra kracht. Een soort krachtcirkel in je lichaam dus.

Oefening innerlijke krachtcirkel

Om deze extra kracht direct te kunnen ervaren, heb je even hulp nodig. Vraag dus of iemand je wil helpen bij deze oefening. Ga allebei staan en spreek rollen af. De één doet de oefening en de ander is de tester.

  1. Ga ontspannen, maar wel stevig staan met je voeten op heupbreedte. Laat je mond een beetje open hangen.
  2. Vraag de tester jou een duwtje te geven om te voelen hoe stevig je nu staat.
  3. Verbind daarna beide meridianen met elkaar: houd het puntje van je tong tegen je verhemelte aan en span je sluitspier aan door deze naar binnen te trekken.
  4. Geef de tester nogmaals een seintje om jou – met dezelfde kracht als net – een duwtje te geven.
  5. Voel het verschil.

Je kan deze oefening zowel voor meer mentale als meer fysieke kracht gebruiken. Dus voel je je labiel en spreek je jezelf toe met positieve affirmaties? Ze komen krachtiger en effectiever binnen als je tegelijkertijd deze meridianen met elkaar verbindt. Voor meer fysieke kracht vind ik deze oefening heel handig als ik iets zwaars, zoals een volle krat met boodschappen, moet tillen. Maar ook als ik een berg snijbonen door de snijmolen sta te draaien, maak ik mijn krachtcirkel rond en duurt het een stuk langer voordat ik een lamme arm krijg.

Ik hoop dat deze oefening jou ook die extra kracht geeft op de momenten dat jij het nodig hebt. En kun je nog meer hulp gebruiken? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek van een half uur. Ik help je graag. Dat kan zowel live in mijn praktijk als m.b.v. beeldbellen. Klik op deze link en vul het formulier in. 

Met liefdevolle groet,
Vicky