Heb jij ook wel eens zo’n vol hoofd?

Ken je dat gevoel? Dat er zo veel te doen is en zo weinig tijd. Je hoofd loopt over van onafgemaakte to do lijstjes. De gedachtemolen draait continu. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Niet fijn!

Als je hoofd zo vol zit, kun je je soms letterlijk topzwaar voelen. Je aandacht en je focus  liggen helemaal bovenaan in je lijf en daardoor voel je je uit balans. Je raakt het overzicht kwijt, waardoor je ook niet meer weet wat prioriteit heeft en wat niet.

Met een vol hoofd zul je de antwoorden niet in je hoofd vinden. Als je die weg bewandelt, kom je in een vicieuze cirkel terecht. Je kan analyseren en redeneren tot je een ons weegt, maar de oplossing zit niet op de plek waar het probleem is ontstaan.

Het beste wat je kan doen als je topzwaar bent, is je zwaartepunt omlaag brengen. In sommige sportdisciplines doen ze dit ook om effectiever te zijn en beter te presteren. Laag zitten als je schaatst. Hangen in je gordel bij het abseilen. Ik vermoed dat je je niet erg op je gemak zal voelen als je de techniek van deze sporters gaat toepassen voor je volle hoofd. Ziet er toch verrassend uit als je ineens in een diepe schaatshouding gaat staan of op je rug gaat liggen zodat je hoofd ter hoogte van je romp komt. Dat is vooral goed voor wat lachvitaminen. 😃

Wat je wél kan doen is je voorstellingsvermogen gebruiken om de focus op je hoofd (en alles wat erin omgaat) omlaag te trekken. En om jou daarbij te helpen, heb ik – speciaal voor die momenten dat je weer eens te veel in je hoofd zit – een visualisatie gemaakt. Je kan ‘m hieronder  gratis downloaden.

In deze visualisatie breng je langzaam de aandacht van je hoofd omlaag naar je lijf. Je zwaartepunt zakt weer naar de plek waar hij moet zijn. Na deze visualisatie voel je je tegelijk verlicht en geaard. Je weet weer waar je prioriteiten liggen, omdat je de focus hebt verlegd van je ratio naar je intuïtie. Je staat stevig met beide benen op aarde én je kan beter naar de boodschappen van je eigen innerlijke wijsheid luisteren. En dat in 8 minuten! Dus laat je inspireren en creëer rust in je hoofd door je aandacht te verleggen naar je lijf.

Geniet van een momentje welverdiende me-time en laat het me weten als ik nog iets anders voor je kan doen.

Lieve groet, Vicky

Wil je deze visualisatie ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn mailinglijst en kruis ‘lichtbolletje: uit je hoofd in je lijf’ aan (en als je wil, kies je er meer). Je krijgt direct een mail met een link om de visualisatie te downloaden. Ook ontvang je in het vervolg alle inspirerende artikelen, oefeningen én nieuwe visualisaties als eerste in je mailbox*.

* In elke mail staat een link waarmee je je altijd weer kan afmelden.