Kom jij ook uit de (je) kast?

What’s in a name? Voor mij blijkbaar heel wat. Ik stelde mezelf de vraag waarom het op een bepaald gebied in mijn leven niet stroomde en het antwoord maakt dat ik mij opnieuw aan je mag voorstellen. Ik ben Vicky Heijns. Ruim 18 jaar heb ik de achternaam van mijn man gebruikt en die laat ik nu in liefde los (zijn naam dan, mijn echtgenoot zelf niet hoor). Lees meer over de waarde van dit soort innerlijke processen in dit artikel.

Een paar weken geleden was het coming out week. Een thema wat bij ons aan de keukentafel in alle breedte ter sprake kwam, want gaat uit de kast komen eigenlijk wel (alleen) over je seksuele geaardheid of is het meer dan dat? En wat heeft een ander daar überhaupt mee te maken? Met twee zelfbewuste pubers aan tafel levert dat interessante gesprekken op én een waardevol onderwerp dat ik graag met jou wil delen.

Uit de kast komen impliceert namelijk dat je eerst in de kast bent en dat vind ik een prachtige metafoor. Om jezelf echt te kunnen laten zien aan de wereld, moet je eerst weten wie je zelf bent en daarvoor zal je je blik naar binnen moeten keren. In je binnenwereld ontdek je wie jij werkelijk bent en wat jij voor moois hebt toe te voegen aan de buitenwereld. Ja, dat lees je goed, jij hebt iets moois toe te voegen aan deze wereld. Dat geloof ik oprecht. Dat geldt voor jou en voor mij en voor iedereen. We zijn allemaal unieke wezens met eigen kwaliteiten en talenten en samen kunnen we de wereld zo mooi maken als we zelf willen. Er is alleen één klein dingetje: dat is een beetje spannend.

Als je jezelf echt laat zien aan de buitenwereld dan voelt dat kwetsbaar. Zoveel mensen zoveel meningen en misschien vindt niet iedereen mooi wat jij mooi vindt. Dan komt het erop aan of je krachtig genoeg bent om af en toe een beetje tegenwind (of misschien zelfs een regelrechte storm) te weerstaan. En gelukkig kun je dat leren!

Ik zie dit bij al mijn klanten gebeuren, want diezelfde kracht zit namelijk óók in jouw eigen kast. Door jezelf te bevrijden van blokkades, belemmerende overtuigingen en ballast uit het verleden sta je steeds steviger in je eigen schoenen en wordt het makkelijker en makkelijker om jouw leven te leven zoals jij het graag wil. En je bent direct beter bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van je innerlijke kast opruimen en daardoor wordt je leven steeds lichter.

Dat opruimen kun je op verschillende manieren doen. Vaak ben je je niet bewust van datgene dat jou in de weg zit, de ‘rommel’ die jij nog in je kast hebt zitten. Maar het is er wel en daarom is het ook te vinden. Als onderbewustzijnscoach weet ik inmiddels heel veel wegen om de informatie uit je onderbewustzijn naar boven te halen. Die pas ik natuurlijk ook bij mijzelf toe – leren gaat een leven lang door – en onlangs heb ik een belemmering ontdekt die maakt dat ik opnieuw uit de/mijn kast mag komen. Het heeft te maken met mijn naam en dat was nogal een ding, omdat mijn coachingspraktijk ook mijn naam draagt.

Toen ik trouwde heb ik heel bewust de achternaam van mijn man (Lolkema) aangenomen en nu bleek dat hierdoor in mijn onderbewustzijn verwarring was ontstaan over mijn identiteit. Een introspectieve zoektocht volgde naar wat dan wel de juiste naam voor mij is. Voorvaders én voormoeders passeerden de revue, evenals zielsnamen en indianennamen. Het was een mooie helende reis waarin ik ontdekte dat de naam die ik kreeg toen ik aan dit leven begon, ook echt de naam is die ik in dit leven draag. Ik ben Vicky Heijns. Ik heb mijn getrouwde naam dus losgelaten (maar niet mijn lieve echtgenoot) en ben mijn meisjesnaam weer gaan gebruiken. De cirkel is rond. 💛

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of jij na wat opruimwerk ook opnieuw uit de/je kast komt? Als je voor jezelf wil gaan staan en wel wat hulp kan gebruiken bij het opruimen van jouw innerlijke kast, bel of mail me dan (op mijn nieuwe mailadres 😉). Ik help je graag, zodat jij ook lichter door het leven kan gaan.

Liefdevolle groet,
Vicky

P.S. Als jij – net als ik – liedjes koppelt aan wat er in jouw binnenwereld leeft, check deze dan eens:

Heerlijk om even lekker mee te zingen en zo wat feel good vibes aan je dag toe te voegen!