De essentie

Jij bent hard nodig! Jouw unieke talenten, jouw waarheid, jouw leven, jij doet ertoe!

Het leven kan soms zo’n chaos lijken en voor veel mensen voelt het op dit moment ook chaotisch. Dit kan je somber maken, somber over je toekomst, over de kansen die er wel of niet lijken te zijn. Het kan je onzeker maken. Maakt het nog wel uit wat ik doe of laat? En wat wil ik eigenlijk doen of laten? Het kan moeilijk zijn om je koers te bepalen. Zeker als er zoveel van buitenaf op je afkomt en je lijkt te vertellen wat goed of fout is. Je raakt langzaam van jezelf verwijderd. Dat kost energie en maakt je moe. Je systeem raakt uit balans en je wordt kwetsbaarder voor ziekte.

Je zal het vast met me eens zijn dat het op deze manier niet fijn voelt. Dat je zo geen geluk of vervulling ervaart in je leven. Hoe komt dat toch? En vooral: hoe verander je dat?

Als wij mensen iets ervaren dat we niet fijn vinden, komen we in actie*. We willen iets doen. We gaan op zoek naar oplossingen. Dat zit in onze natuur. Wat kunnen we eraan doen om het beter te maken? Deze houding heeft ons fantastische uitvindingen en inzichten opgeleverd, maar het heeft ons ook iets gekost. Doordat we de uitdagingen in het leven vanuit ons hoofd hebben benaderd (je ziet het zelfs in onze taal: een uitdaging het hoofd bieden), zijn we de oplossingen buiten onszelf gaan zoeken. Ons hoofd is namelijk een kei in redeneren. Ons hoofd wil eerst zien en dan geloven. Ons hoofd wil bewijs. En we lopen met z’n allen massaal tegen de grens aan van deze benaderingswijze.

Want steeds meer mensen ontdekken dat er niet zoiets bestaat als dé waarheid. Dat feiten (als er al zoiets als een feit bestaat) op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Onze waarneming wordt beïnvloed door ons eigen beeld van de werkelijkheid. En wat moet je dan nog geloven? Welke oplossing gaat werken voor het door jou ervaren probleem? Die oplossing is dichterbij dan je denkt.

Stop met zoeken naar antwoorden buiten jezelf. Stop met lezen over wat anderen heeft geholpen. Leer weer luisteren naar jezelf, naar jouw eigen waarheid. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik, maar het is wel de essentie. Hier zit de crux. Zet je hoofd in de wacht en leer weer luisteren naar je hart. Je hart denkt niet in voors en tegens, in plussen en minnen, je hart weet gewoon.

Wist je dat je hart net als je hersenen ook een neurologisch centrum is? Het is niet alleen een spier die informatie vanuit je hersenen ontvangt, je hart functioneert als een eigen brein. Misschien helpt dit je om op jouw eigen hart te gaan vertrouwen. En ik weet zeker dat je weleens dat gevoel hebt gehad dat je gewoon wéét wat je te doen staat, zonder waarom, je weet gewoon dat dat het goede is. Als jij naar je hart leert luisteren dan voelt elke beslissing goed, omdat die uit dat diepe weten, die innerlijke wijsheid, jouw unieke zelf voortkomt.

Dit snappen is één ding, maar hoe breng je dit nu in de praktijk? Dat is gewoon een kwestie van oefenen. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Meditatie is een toegankelijke manier om hiermee aan de slag te gaan. Door te mediteren zet je jouw waakbewustzijn, jouw hoofd, op een laag pitje en is het makkelijker om naar jouw hart, jouw innerlijke wijsheid, te gaan luisteren. Mijn nieuwste meditatie helpt je hierbij.

In deze meditatie zet je het licht weer aan in je hart. Je ontdekt wat jij te geven hebt in deze wereld. Waarom het zo belangrijk is dat jij nu hier op deze aarde leeft, want jij bent hard nodig! Jij doet ertoe. Echt! Samen maken we de puzzel compleet. Veel mensen zoeken naar hun zielsmissie. Deze meditatie helpt je om die te vinden.

Geef jouw hart de kans om jou de weg te wijzen, om jou te laten zien wat jouw waarheid is, wat jouw unieke talenten zijn en hoe je deze in de wereld kan zetten. Download deze meditatie gratis als mp3 door onderstaand formulier in te vullen.

En heb je het gevoel dat er blokkades in de weg zitten, of dat er iets anders speelt waardoor je je niet met je hart kan verbinden? Ik help je graag om dit te transformeren. In een gratis adviesgesprek van een half uur zoeken we samen in jouw onderbewustzijn naar wat jij nodig hebt. Vul dit aanmeldformulier in en we spreken iets af.

Samen maken we de wereld mooier door allemaal ons eigen unieke licht te laten schijnen.

Hartegroet,
Vicky


* Dit is een reactie vanuit ons reptielenbrein (het oudste gedeelte van ons brein). Zodra jij iets als spannend, angstig of gevaarlijk ervaart, schakelt je reptielenbrein automatisch aan en kent in dit geval drie opties: vechten (actie), vluchten of bevriezen. Als je voor de vluchtroute kiest dan ga je op zoek naar een oplossing om het nare gevoel niet meer te voelen (afleiding). Als je meer geneigd bent om te bevriezen dan zal je bij uitdagingen snel het gevoel hebben dat je het niet meer weet, je bevriest je gevoel en er ontstaat een bepaalde mate van apathie. Ook dit zijn (net als het ondernemen van actie) reacties vanuit het hoofd.

Wil je deze meditatie ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn mailinglijst en kruis ‘ontdek jouw unieke licht’ aan (en als je wil, kies je er meer). Je ontvangt direct een mail met een link om de meditatie te downloaden. En je ontvangt in het vervolg alle inspirerende artikelen, oefeningen en nieuwe meditaties als eerste in je mailbox*.

* In elke mail staat een link waarmee je je altijd weer kan afmelden.