Loop jij jezelf voorbij?

Laatst vertelde ik je dat er na het opruimen van mijn praktijk veel leuke dingen gebeurden. Dat is ook zo. Samen met mijn gezin zijn we al een paar jaar op zoek naar een oude boerderij in de buurt van de nieuwe school van mijn zoons én met genoeg grond, zodat we zo zelfvoorzienend mogelijk kunnen gaan leven. Ineens was die boerderij daar. Sindsdien zit ik in een achtbaan met van alles wat er geregeld moet worden voor het kopen en verkopen van een huis. En dit is niet eens het enige leuke, maar daarover een volgende keer meer (bij deze beloofd 😀), want ik wil nu graag dit met je delen.

Of het nu leuke of minder leuke dingen zijn waarvan je het gevoel hebt dat je in een achtbaan terecht komt, die metafoor van de achtbaan staat ergens voor. In een achtbaan ga je namelijk sneller dan je eigen voeten je kunnen dragen. Eigenlijk loop je jezelf dus voorbij. Voor mij is dit een bekende valkuil en gelukkig weet ik een manier om hier weer uit te komen. Want als je jezelf voorbij loopt, raak je de verbinding met jezelf kwijt. Je hoort ook wel eens de uitdrukking ‘als een kip zonder kop rondrennen’. Wat mij betreft moet dat zijn ‘als een kop zonder kip rondrennen’, want als je de verbinding met jezelf verliest, dan kun je jezelf alleen nog maar aansturen vanuit je hoofd. De verbinding met je intuïtie, je innerlijke wijsheid is er in dat geval niet. Je raakt uit balans. Dit kan je op allerlei verschillende manieren ervaren en als het lang genoeg duurt, kunnen er klachten ontstaan. Dat willen we niet. Daarom ga ik je leren hoe je weer bij jezelf kan komen.

SOS oefening: Stop - Observeer - Stap

Als ik deze oefening doe, eindig ik steevast met een gelukkiger gevoel. Het is heerlijk om de verbinding met jezelf opnieuw te verankeren. Het is zo fijn om jezelf te zijn. Niemand is daar beter in dan jij! Ik hoop dat deze oefening ook jou weer terug brengt bij jezelf. Daar wordt de wereld alleen maar mooier van.

Lukt de oefening (nog) niet goed? Geen zorgen, oefening baart kunst. En als je wat hulp kan gebruiken, heb ik goed nieuws voor je. Ik heb besloten dat ik – zolang mijn agenda het toelaat – voor iedereen die dat wil gratis adviesgesprekken doe. Wil je daar gebruik van maken? Vul het aanmeldformulier in en we plannen gauw iets in.

Met liefdevolle groet, Vicky