Het geheim van gedachtekracht

In één van de sessies in mijn coachingstraject staat gedachtekracht centraal. En dat is natuurlijk niet voor niks, want ik geloof echt in de waarde ervan. Als je je namelijk bewust bent van wat je eigen gedachten met en/of voor je doen, heb je een waardevolle tool in handen om gelukkiger in het leven te staan.

Het is mijn missie om zo veel mogelijk mensen te helpen om de regie over hun leven te pakken. Zo ga je van overleven naar leven en voel je je gelukkiger. Eén van de dingen die ik daarbij als onderbewustzijnscoach doe, is jou bewust maken van dingen die in je onderbewustzijn gebeuren. En al jouw gedachten zijn zowel oorzaak als gevolg van je onbewuste mindset. Dat klinkt misschien ingewikkeld – dat is het ook, of niet, het is maar net hoe je het bekijkt. Het gaat erom dat alles wat je in je leven ervaart, invloed heeft op hoe je naar jezelf en de wereld kijkt (gedachten als gevolg) en dat deze gedachten vervolgens weer invloed hebben op hoe je alles ervaart (gedachten als oorzaak). Een vicieuze cirkel inderdaad, maar wel eentje waar je uit kan stappen. Want als gedachten niet alleen een gevolg maar ook een oorzaak zijn van hoe je de wereld en je leven ervaart, kun jij op die regisseursstoel van je eigen leven gaan zitten. Dat is het geheim van gedachtekracht!

Het is natuurlijk leuk om dit te snappen, maar wat dan? Ik geef je een simpele oefening om dit te ervaren. Deze werkt het beste als je ergens bent waar je je op je gemak voelt (dus misschien niet als je op het station zit te wachten op de trein).

Je hebt jezelf nu in korte tijd eerst verdrietig en daarna vrolijk gedacht. Andersom kan natuurlijk ook, maar dat raad ik niet aan. Zie je hoe je jezelf uit de put kan krijgen, gewoon door te denken?! Begrijp me overigens niet verkeerd. Dit artikel gaat over hoe je je gedachtes kan ombuigen. Het is niet bedoeld om je het gevoel te geven dat je je voor een gelukkig leven nooit verdrietig mag voelen. Integendeel, al je emoties mogen er zijn en hebben een functie, je hoeft alleen je leven niet te leiden vanuit de negatieve.

Soms is het moeilijk om bepaalde negatieve gedachtes om te buigen. Dan kan het zijn dat zich in je onderbewustzijn een belemmering bevindt die deze gedachte graag in stand wil houden. Ik kan je helpen om deze belemmering los te laten. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek en ik kijk met je mee.

Ik hoop je snel te ontmoeten. And in the meantime: think happy thoughts! 😀

Met liefdevolle groet, Vicky