Over mij

Ik ben. Deze twee woorden zeggen eigenlijk alles. Elk woord extra laat maar een stukje zien van wie ik ben. En geldt dat niet ook voor jou, voor iedereen?

Natuurlijk zal ik nog wat meer woorden gebruiken, zodat je mij een beetje beter kan leren kennen. Ik ben Vicky Heijns. Geboren (in 1974) en getogen in de randstad (Aalsmeer) en via Helmond, Maastricht en Nijmegen nog niet zo lang geleden neergestreken in het buitengebied van Ottersum (Noord-Limburg). Hier woon ik met mijn echtgenoot en twee zoons op een oude boerderij die we aan het omtoveren zijn tot een duurzame en zelfvoorzienende plek. We wilden elke dag het vakantiegevoel ervaren en dat lukt hier bijzonder goed.

Voordat ik in 2016 met mijn eigen coachingspraktijk begon, heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Eerder werkte ik als manager en organisatieadviseur. Voor de switch van organisatieadvies naar onderwijs had ik een burn-out ‘nodig’ om te ontdekken dat ik op het verkeerde spoor zat. Niet dat ik mijn werk niet leuk vond, het ontbrak gewoon aan balans en ik had duidelijk iets belangrijks te leren. Het was het begin van terugkomen bij mezelf.

Het leven heeft me nog veel meer leermomenten gegeven, zoals je zelf vast ook ervaart of hebt ervaren. Sommige best pittig en confronterend, andere een stuk luchtiger en soms zelfs grappig. En telkens kom ik dichter bij mezelf, leef ik meer en meer vanuit mijn hart en maak ik keuzes vanuit mijn intuïtie.

Hoe ik werk

Ik ben een multimens. Ik vind heel veel dingen leuk, houd van afwisseling en bekijk de wereld graag vanuit meerdere invalshoeken. Die diversiteit en multidimensionaliteit zal je zeker ervaren als je je door mij laat coachen. Ik combineer een gezonde dosis nieuwsgierigheid met een sterk ontwikkelde sensitiviteit om jou te helpen groeien en ontwikkelen als uniek mens. Toeval bestaat niet. Alles gebeurt met een reden en als je die leert (h)erkennen, voel je je geen speelbal meer van het lot, maar kun je achter het stuur van je eigen leven gaan zitten. Dat eigenaarschap gun ik iedereen. Het brengt innerlijke rust, vitaliteit en een duidelijk gevoel van richting.

Tijdens een coachingsessie gaan we samen op onderzoek in jouw onderbewustzijn naar de achtergrond van door jouw ervaren klachten of uitdagingen. Oorzaken én oplossingen komen aan het licht. Vervolgens begeleid ik je om de gevonden informatie te gebruiken voor heling. Laat belemmerende overtuigingen los, herprogrammeer oude patronen, heel onverwerkte emoties en herstel scheve verhoudingen in je systeem. Pas je dagelijkse gewoontes aan op aanwijzing van je eigen onderbewustzijn en ontdek op welke manier jij jezelf kan ondersteunen (bijvoorbeeld met oefeningen, meditaties, supplementen, voeding, aurasprays).

Er zijn allerlei manieren om in contact te komen met je onderbewustzijn, zoals mediteren, opstellingen, hypnose of stilte, maar we starten de communicatie met jouw onderbewustzijn met behulp van een biotensor. Dit energetisch meetinstrument vindt zijn oorsprong in de wichelroede. Ik stel vragen aan jouw onderbewustzijn en de biotensor laat zien of iets klopt voor jou of niet. Er gaat een wereld voor je open die ongekende mogelijkheden tot heling biedt.

Kennisbasis

Die nieuwsgierigheid van mij heeft ertoe geleid dat ik mijn kennis op allerlei manieren heb vergroot en nog altijd verder uitbreid. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en lees ook ontzettend graag. Door een natuurlijke neiging tot zelfreflectie leer ik bovendien van alles door het leven zelf. Veel van het geleerde pas ik toe in mijn coaching, zoals:

 • systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen)
 • NEI (Neuro Emotionele Integratie)
 • NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
 • (kwantum) hypnose en kwantumfysica (verbinden met de oneindige mogelijkheden in het kwantumveld)
 • radiësthesie (energetisch testen m.b.v. een biotensor)
 • meditatie (zelfhypnose) en visualisatie (herprogrammering van het onderbewustzijn)
 • Kleuren-Wijs (in balans met jezelf, anderen en de wereld)
 • geweldloze communicatie (vanuit zelfcompassie verbindend communiceren)
 • Munay Ki (sjamanistische inwijdingen van de Inca’s, werken met energie)
 • Emotioneel Evenwicht (specifiek op het individu gerichte tapping methode / EFT)
 • modern sjamanisme (helende meditatiereizen en soul retrieval)
 • nieuwe Germaanse geneeskunde (een bio-logische verklaring voor ziekte)
 • bewuste voeding (omgaan met intoleranties, verzuring, vitaminen- of mineralentekorten)
 • Chi Neng (op zelfheling gerichte vorm van Qigong)
 • hooggevoeligheid (HSP), hoogbegaafdheid (anders voelen, anders denken)
 • verruimd bewustzijn, eenheidsbewustzijn

Voor een overzicht van mijn opleidingsachtergrond en werkervaring kun je op mijn LinkedIn-profiel terecht.

Meer weten

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op of meld je direct aan voor een gratis adviesgesprek. Ik ontmoet je graag!

Ben je werkgever, HR manager of leidinggevende en wil je weten wat ik voor jouw medewerker(s) kan doen? Neem ook dan contact met mij op. Ik licht graag toe hoe mijn aanpak kan zorgen voor de gewenste verandering op de werkvloer.