Vind heling in de groep met opstellingen

Er start een nieuwe opstellingengroep!

Wil jij actief aan de slag met jouw persoonlijke groei en lijkt het je fijn om dit samen met een groep gelijkgestemden te doen? Misschien is opstellen wel dé manier die bij jou past. Graag laat ik je kennismaken met deze bijzondere techniek. Misschien ken je de term wel vanuit familieopstellingen. Het is een krachtige en magische manier om tot zelfheling te komen.

Ga dan mee op reis in een groep gelijkgestemden die hetzelfde willen als jij. Ontdek wat kijken door een systemische bril voor jou kan betekenen. In een opstelling wordt de balans in jouw systeem hersteld waardoor heling op zielsniveau kan plaatsvinden.

Je hoeft voor deelname aan deze opstellingengroep geen ervaring te hebben met de techniek van het opstellen, maar het mag en kan wel. Als begeleider van de opstellingen help ik je om te groeien in je rol als representant. Iedereen kan dit!

Voel je dat dit iets voor jou is? Meld je dan aan voor de kennismakingsbijeenkomst op woensdagochtend 6 september van 9:30 – 12:00. Tijdens deze eerste bijeenkomst maken we kennis met elkaar en met de techniek van het opstellen. Ik zal dan wat meer vertellen over wat het betekent om met een ‘systemische bril’ op te kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Ook is er tijd om te ervaren hoe het is om als representant in een opstelling te staan. Na afloop kun je dan voor jezelf voelen of je mee wil op een helende systemische reis van 6 bijeenkomsten met deze groep. De bijeenkomsten zullen elke maand op een doordeweekse ochtend plaatsvinden. We plannen deze samen met de groep, zodat je niets hoeft te missen.

Elke bijeenkomst doen we een gezamenlijke meditatie die brengt wat op dat moment nodig is. Verder gaan we natuurlijk veel opstellen. Soms aan de hand van een vraag die iemand inbrengt, soms doen we een systemische oefening waarbij iedereen – die dat wil – aan de beurt komt. Een opstelling brengt heling voor iedereen die daarbij aanwezig is, of je nu de vraaginbrenger bent, representant of toeschouwer.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in Ottersum (gemeente Gennep). Er is ruimte in de groep voor 8-12 personen. Op dit moment zijn er 8 aanmeldingen.

De investering voor deze stap in jouw persoonlijke ontwikkeling is €30 voor de kennismakingsbijeenkomst en €200 voor de 6 bijeenkomsten daarna.

Voel je dat dit bij je resoneert? Wil je onderzoeken of deze manier van werken jou kan helpen op jouw ontwikkelingspad? Wees welkom! Aanmelden doe je heel eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt direct een bevestiging met alle praktische informatie in je mailbox.

Kun je niet op deze datum, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan zeker even contact met me op. Dan kijken we samen hoe we een oplossing of een alternatief kunnen vinden.

Wat is opstellen?

Bij de techniek van het opstellen wordt vanuit een systemisch perspectief naar situaties gekeken. Als mens ben je onderdeel van verschillende systemen: groepen mensen die zich op een bepaalde manier onderling tot elkaar verhouden, bijvoorbeeld je familie, jouw buurt, de sportclub, de organisatie waar je werkt, etc. Ook jouw lichaam is een systeem. En ook jouw gedachten hangen op een bepaalde manier met elkaar samen. Zo kun je alles met een systemische bril bekijken.

Elk systeem wil in balans zijn. Ontbreekt er balans, dan komt het systeem in beweging om die balans te herstellen. Als je niet met een systemische bril kijkt, ben je je hier niet van bewust. Het zoeken naar balans kan zich op allerlei manieren uiten en dit kan klachten geven. Door de (verstoorde) verhoudingen in het systeem zichtbaar te maken, wordt ook zichtbaar hoe de balans hersteld kan worden, zodat de klachten kunnen verdwijnen.

Het zichtbaar maken van de onderlinge relaties in een systeem gebeurt bij het opstellen door mensen (of voorwerpen) een plek in de ruimte te geven. Zij representeren elk een onderdeel van het systeem. Het wonderlijke is dat als je op de plek van een persoon of onderdeel in het systeem gaat staan, je toegang hebt tot de gevoelens en waarnemingen van deze persoon of dit onderdeel. Dit wordt het wetende of morfologische veld genoemd. Hierdoor komt allerlei informatie aan het licht. Met deze nieuwe informatie worden vervolgens oplossingen gezocht en worden onderdelen verplaatst tot de balans in het systeem is hersteld. De rust keert weer in het systeem en de reden voor klachten is verdwenen.