Wat kan opstellen voor jou betekenen?

Er start een nieuwe opstellingengroep!

De lente is begonnen en dat is het seizoen van groei. Wil jij gebruik maken van de energie van dit seizoen en ook werk maken van jouw persoonlijke groei? Misschien is opstellen wel dé manier die bij jou past. Graag laat ik je kennismaken met deze bijzondere techniek. Misschien ken je de term wel vanuit familieopstellingen. Het is een krachtige en magische manier om tot zelfheling te komen. Op woensdagochtend 19 april kun je van 9:30 – 12:00 ontdekken of opstellen in en met een groep iets voor jou is.

Ga dan mee op reis in een groep gelijkgestemden die hetzelfde willen als jij. Ontdek wat kijken door een systemische bril voor jou kan betekenen. In een opstelling wordt de balans in jouw systeem hersteld waardoor heling op zielsniveau kan plaatsvinden. 

Op woensdagochtend 19 april van 9:30 – 12:00 vertel ik je meer over het werken met opstellingen en kan je zelf ervaren hoe het is om in een opstelling te staan. En voelt het goed, dan kun je je daarna inschrijven voor een serie van 6 bijeenkomsten die elke maand zullen plaatsvinden. Vanaf dat moment gaan we op een systemische reis met een vaste groep. Alle vervolgbijeenkomsten zijn op woensdagochtend en vinden plaats in Ottersum. De investering voor deze stap in jouw persoonlijke ontwikkeling is €30 per bijeenkomst. 

Aanmelden voor woensdagochtend 19 april kan door een mail te sturen naar vicky@onderbewustzijnscoach.nl.

Kun je niet op deze datum, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan zeker even contact met me op. Dan kijken we samen hoe we een oplossing of een alternatief kunnen vinden.

Wat is opstellen?

Bij de techniek van het opstellen wordt vanuit een systemisch perspectief naar situaties gekeken. Als mens ben je onderdeel van verschillende systemen: groepen mensen die zich op een bepaalde manier onderling tot elkaar verhouden, bijvoorbeeld je familie, jouw buurt, de sportclub, de organisatie waar je werkt, etc. Ook jouw lichaam is een systeem. En ook jouw gedachten hangen op een bepaalde manier met elkaar samen. Zo kun je alles met een systemische bril bekijken.

Elk systeem wil in balans zijn. Ontbreekt er balans, dan komt het systeem in beweging om die balans te herstellen. Als je niet met een systemische bril kijkt, ben je je hier niet van bewust. Het zoeken naar balans kan zich op allerlei manieren uiten en dit kan klachten geven. Door de (verstoorde) verhoudingen in het systeem zichtbaar te maken, wordt ook zichtbaar hoe de balans hersteld kan worden, zodat de klachten kunnen verdwijnen.

Het zichtbaar maken van de onderlinge relaties in een systeem gebeurt bij het opstellen door mensen (of voorwerpen) een plek in de ruimte te geven. Zij representeren elk een onderdeel van het systeem. Het wonderlijke is dat als je op de plek van een persoon of onderdeel in het systeem gaat staan, je toegang hebt tot de gevoelens en waarnemingen van deze persoon of dit onderdeel. Dit wordt het wetende of morfologische veld genoemd. Hierdoor komt allerlei informatie aan het licht. Met deze nieuwe informatie worden vervolgens oplossingen gezocht en worden onderdelen verplaatst tot de balans in het systeem is hersteld. De rust keert weer in het systeem en de reden voor klachten is verdwenen.