Keuzes maken – vanuit liefde voor jezelf

Keuzes maken - vanuit liefde voor jezelf

De afgelopen weken zijn we in Nederland veel aangesproken als kiezer. In de politieke context gaat het dan over een keuze die je één keer in de zoveel tijd maakt, maar kiezen is zoveel meer dan dat. In mijn beleving is het leven doordrenkt met keuzes. Elke actie volgt na de keuze die ervóór is gemaakt, bewust of onbewust en geprogrammeerd of vrij. Hoe vrij ben of voel jij je in het maken van die keuzes?

Gelukkig doen we heel veel dingen zonder erbij stil te staan. Ons onderbewustzijn regelt dan het keuzeproces dat daaraan vooraf gaat. Schakelen naar een andere versnelling wanneer je in de auto zit, de telefoon oppakken als er een bericht binnenkomt, kauwen als er eten in je mond zit, boos worden als iemand over je grens heengaat, in beweging komen als dat wordt gevraagd, etc. Misschien zitten hier wel voorbeelden bij waarvan jij wenst dat het keuzeproces iets anders zou verlopen, zodat jouw gedrag kan veranderen.

Elke keuze kun je uit je onderbewustzijn naar boven halen, waardoor je het keuzeproces bewust kan doorlopen én kan veranderen. De ene keer is dat makkelijker dan de andere. Het hangt ervan af of er een bepaalde programmering actief is. Soms ben je je daarvan bewust. Dan weet je wel dat je volgens een bepaald ongewenst patroon handelt of reageert, alleen lukt het niet om dit te veranderen. Voorbeelden van zulke programmeringen: overdreven reageren, ongezonde gewoontes aanhouden (en goedpraten naar jezelf), over je grenzen laten gaan, jezelf wegcijferen, geen nee kunnen zeggen, altijd maar doorgaan, jezelf omlaag halen, etc. Soms ben je je er niet van bewust dat jouw gedrag niet vrij is. Dan kun je wel dat machteloze gevoel hebben, een gevoel dat je aan het overleven – in plaats van aan het leven – bent. Of je voelt je gewoon erg moe.

Hoe meer je jezelf vrij maakt van programmeringen hoe vrijer je bent in het maken van keuzes. Hoe vrijer je dan óók bent in het vormgeven van jouw mooiste leven – vanuit liefde voor jezelf. Veel van mijn klanten omschrijven dit simpelweg als: volledig jezelf kunnen zijn.

Bewust worden van jouw keuzeproces en de programmeringen die eronder liggen, vraagt aandacht. Niks meer en niks minder. Richt je aandacht op dat wat je wil weten over jezelf en ontdek wat er naar boven komt. Soms is inzicht alleen al genoeg om de programmering los te laten en ruimte te maken voor nieuw en gewenst gedrag. Ik weet dat het soms makkelijker is gezegd dan gedaan. Zelf heb ik dit ook met vallen en opstaan geleerd. Én ik heb hulp gehad. Hulp in allerlei soorten en maten en altijd vanuit een belangrijk basisgegeven: je kan het zelf. Dat is wat ik iedereen gun: ontdekken dat jij de enige bent die je nodig hebt om jezelf in balans te brengen en in vrijheid je keuzes te kunnen maken.

Al een tijdje staan meerdere projecten in de steigers om jou te ondersteunen bij dit ontwikkelingsproces. Binnenkort gaan deze één voor één het licht zien. Misschien zit er iets voor jou bij?

 • Regenboogmineralen als supplement
  Door verschillende inzichten te combineren wordt het gebruik van mineralen die ons hele lichtspectrum ondersteunen bereikbaar voor velen. Tijdens een online ontmoeting leg ik dit uit en is er de mogelijkheid om dit bijzondere supplement zelf te ontvangen.

 • Vrouwencirkels tijdens de donkere maan
  Speciaal voor vrouwen (vanaf 12 jaar) ga ik samenkomsten begeleiden volgens het principe van de Rode Tent . Helen door te delen en bekrachtigen van het vrouwelijke. Het samenkomen van vrouwen tijdens de donkere maan gebeurt al op veel plekken in Nederland en over de hele wereld en geeft daarmee een extra dimensie aan de bijeenkomsten.

 • Opstellen met klankschalen
  Klankschaal masseur Magali Grouwstra en ik gaan samen bijeenkomsten organiseren waarbij we de magie van het opstellen en de helende trilling van de klankschalen samenbrengen. Een unieke ervaring die heling brengt voor alle aanwezigen.

 • Samen online mediteren
  Tijdens online ontmoetingen ga ik door middel van channeling helende meditaties begeleiden.

 • (Kwantum)meditatietraining voor thuis
  Een laagdrempelig digitaal aanbod om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Leer luisteren naar de boodschappen van jouw eigen onderbewustzijn en heel jezelf.

Het huidige jaargetijde vraagt om introspectie en een rustig tempo. Na midwinter – als het licht weer gaat toenemen – zullen deze projecten één voor één beschikbaar komen. Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemails als je niks wil missen!

Is de urgentie te groot en kun je niet wachten: je bent natuurlijk altijd van harte welkom voor individuele sessies in mijn praktijk. Aanmelden voor een gratis adviesgesprek van een half uur doe je hier. Of misschien is de workshop Van angst naar liefde wat voor jou. Degene(n) op de wachtlijst zullen samen met jou blij zijn als deze workshop gepland kan worden.

In de tussentijd wens ik je waardevolle inzichten bij het onderzoeken van jouw eigen keuzeproces.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan hieronder aan voor mijn mailinglijst en kies welke visualisatie(s) je gratis wil ontvangen. Je krijgt direct een mail* met een link om de visualisatie te downloaden.

*  In het vervolg ontvang je alle inspirerende artikelen, oefeningen én het laatste nieuws als eerste in je mailbox. In elke mail staat een link waarmee je je altijd weer kan afmelden.